Unelte de masurat
Wood Art Deco linie noua sigla wad
Va recomand  să cumparati in acelasi timp aceste doua unelte de masurare. Astfel puteți verifica daca masurile celor doua corespund. Asigurați-vă că se potrivește una cu cealaltă, este puțin probabil să nu fie la fel dar dacă nu sunt o sa va dea mari batai de cap.
Vinclul reglabil: Acesta este instrumentul cu care veti stabili articulațiile și taieturile, și cu acesta te vei verifica sa vezi ca taieturile tale vor fi corecte.
Pe piata se gasesc mai multe branduri disponibile cu unele variații de preț. Ceea ce e important atunci cand achizitionati unul:
În primul rând, patratul trebuie să fie pătrat, liniarul și capul reglabil trebuie să masoare exact  90 ° sau instrumentul este lipsit de valoare. Cel mai simplu se poate testa cu o bucata de lemn care are deja o margine dreapta. Nu fi jenat sa faci acest lucru în magazin, ei ar trebui să fie jenati că trebuie să faci acest lucru.

Unelte de masurat: Vinclul reglabil, Ruleta


Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print Share on Delicious Share on Digg Share on Google Bookmarks Share on LiveJournal Share on Newsvine Share on Reddit Share on Stumble Upon
Ruleta: Pentru activitatea de tamplarie va recomand o ruleta de 3 m. Daca ruleta este mai mare ea devine grea si voluminoasa. O ruleta de 3 m este exact ceea ce ai nevoie pentru a dimensiona piesele de mobilier, deoarece foarte rar o piesa depaseste aceasta masura.
Cand doriti sa achizitionati ruleta va recomand sa o derulati si sa verificati gradatiile. Daca corespunde cu gradatiile vinclului aceasta este in regula. Mai puteti verifica si capatul ruletei, este bine sa fie magnetic si este indicat ca miscarea carligului sa fie precisa. Trebuie sa se miste exact cat grosimea carligului, pentru a fi precisa si atunci cand e agatata si atunci cand se masoara fara agatare. Butonul de blocare este de asemenea important, este bine sa se actioneze cat mai usor, dar nici prea usor nu e recomandat.