Montaj usi si parchet
Wood Art Deco linie noua sigla wad

Daca sunteti in cautarea calitatii si confortului, interioarele decorate cu lemn natural reprezinta alegerea ideala. In plus varietatea de finisaje permite designerilor si arhitectilor combinatii creative din lemn natural pentru tavane si pereti.

Pentru pardoseala dumneavoastra va recomandam parchetul triplustratificat de lemn, care imbina calitatea cu designul. Avantajul acestuia este durabilitatea, confortul termic si montajul rapid. Pe langa toate acestea exista o gama variata de nuante. Daca ar fi sa recomand un produs acesta ar fi parchetul de pluta (foarte placut la atingere, avand un design modern)

Pentru delimitarea spatiilor va recomandam folosirea usilor furniruite sau din lemn masiv care ofera un plus de eleganta caminului dumneavoastra. Pentru usile de intrare va recomand usile din lemn masiv sau din lemn stratificat care sunt foarte rezistente la intemperii si ofera un confort termic sporit

Pentru accesul la etajele superioare folositi scarile de lemn decorate cu balustrii. Acestea vor schimba aspectul casei tale.

Utilizarea lemnului in amenajarea locuintelor:

Amenajari interioare

Montaj Usi

Montaj Parchet

Dimensiunile usilor de interior si a spatiilor unde vor fi montate:


Usile de interior standard au 3 dimensiuni :68, 78 si 88 cm pt latime, iar inaltimea este de 203 cm; pentru aceste dimensiuni fiind nevoie de urmatoarele cote de gol : 70, 80, 90 cm pentru latime, iar inaltimea 205 cm.


Cele mai intalnite dimensiuni ale usilor de lemn sunt:


Latime 68cm x Inaltime203cm x Grosime 7cm

Latime 78cm x Inaltime203cm x Grosime 7cm

Latime 88cm x Inaltime203cm x Grosime 7cm

Latime 120cm x Inaltime203cm x Grosime 7cm

Latime 140cm x Inaltime203cm x Grosime 7cm

Latime 160cm x Inaltime203cm x Grosime 7cm

 


 Golurile de usa trebuie pregatite la urmatoarele dimensiuni:


88/203 cm (înaltimea golului H=205 cm; latimea golului L = 90 cm)

78/203 cm  (înaltimea golului H=205 cm, latimea golului L = 80 cm)

68/203 cm  (înaltimea golului H=205 cm; latimea golului L = 70 cm)


Pregatirea golului de zid:


golul de zid trebuie sa fie la un unghi de 90° în plan vertical si orizontal;

finisajul peretelui se realizeaza pe toate laturile golului de zid;

montajul usilor trebuie executat dupa terminarea lucrarilor de finisare: pereti (lavabila, tapet, faianta), pardoseli (parchet, gresie, marmura);

 

Unde nu se poate monta parchetul laminat?


In momentul in care alegeti o astfel de pardoseala trebuie sa tineti cont de faptul ca NU se poate monta in incaperi cu umiditate ridicata iar umiditatea maxima admisa a sapei NU trebuie sa depaseasca 2%. Principalul avantaj este ca se poate utiliza un sistem de incalzire in pardoseala, parchetul permitand un transfer termic foarte bun.


Instructiuni de montaj parchet laminat:


Inainte de a instala parchetul laminat cititi cu atentie instructiunile si recomandarile producatorului aflate in interiorul fiecarui pachet. Trebuie sa pregatiti suprafata pe care va fi instalat alegand un substrat izolator adecvat (vezi sectiunea izolatori parchet). Asigurativa ca aveti toate uneltele necesare (vezi sectiunea scule parchet). Dupa ce s-a aplicat substratul izolator adecvat se poate trece efectiv la instalarea parchetului.


Se face foarte usor datorita sistemului de imbinare cu click atat pe latura lunga cat si pe cea scurta. Imbinarea placilor se face la un unghi de 45 de grade prin apasare usoara apoi cu o bataie scurta pentru a fixa placa. Marele avantaj ca aceasta actiune se poate si reversibil ridicand usor placa aceasta poate fi demontata .


Primul rand se va incepe tot timpul cu o placa intreaga, urmand ca al doilea sa inceapa cu o bucata taiata de preferat jumatatea primei placi. In acest fel se va evita  sa apara zone de imbinare foarte apropiate, acolo fiind zona de tensiune cea mai ridicata a placilor. Nu uitati de rosturile de dilatare de minim 10 mm fata de perete sau orice alt obiect fix din incapere.


Cand ajungeti la ultimul rand se va proceda la taierea placilor si pe lungimea acestora astfel ele sa se potriveasca cat mai bine. Rosturile ramase la perete se vor acoperii cu o plinta potrivita (vezi sectiunea plinte si accesorii).

Oferim servicii de montaj in zona Clujului, pentru consultanta si montaj nu ezitati sa ne contactati: 0756394924

Share on FacebookShare on TwitterShare via e-mailPrintShare on LinkedInShare on DeliciousShare on DiggShare on Google BookmarksShare on LiveJournalShare on NewsvineShare on RedditShare on Stumble UponShare on Tumblr