Tipuri de imbinari
Wood Art Deco linie noua sigla wad

        Au acest nume din cauza sectiunii lor care seamana cu litera D mare. Acestia au interiorul drept,  și exteriorul ușor rotunjit. Sistemul de imbinare in cant  cu nut si feder dublu, este cunoscut pentru protectia sa termica si inchiderea sa ermetica . Proprietarii de case apreciaza aspectul rustic al exteriorului si suprafata plana obtinuta in interior cu ajutorul busenilor cu sectiune D.

Tipuri de busteni:

Busteni cu sectiune D

Busteni cu sectiune DD

Share on FacebookShare on TwitterShare via e-mailPrintShare on DeliciousShare on DiggShare on Google BookmarksShare on LiveJournalShare on NewsvineShare on RedditShare on Stumble Upon

        Acestia au interiorul și exteriorul ușor rotunjit.

        Aceastia oferă proprietarilor o eficiență energetică crescuta. Multi proprietari au adoptat profilul cu sectiunea dublu DD datorita aspectului tradițional rustic atât în interior cat si in exterior.

       Busteanul rotund a fost folosit în construcția de case de primii colonisti. Acestia sunt cei mai folositi in construirea caselor de lemn, deoarece pastreaza cel mai bine aspectul lemnului natural si au randamentul cel mai bun, pierderile fiind foarte mici.

Busteni cu sectiune rotunda

          Acest sistem de colț  este folosit la bustenii cu sectiune DD. În acest sistem, busteni reazemă si se imbina pe un stalp de colt. La exterior  in continuarea stalpilor se pun secțiuni scurte de busteni care ii ofera aspectul de casa traditionala. Proprietarii de case care prefera un aspect rustic folosesc sectiunea DD ia cei care vor sa obtina o suprafata plana in interior folosesc sectiunea D.

Tipuri de  imbinari la colturi:

Sistemul de colt cu imbinare pe stalp

Sistemul de colț cap la cap ,  cu trecere

        Sistemul de colț cap la cap și cu trecere este facut astfel: capatul unui bustean se termina in busteanul perpendicular care se continua putin in exterior. Fiecare capat de bustean care se opreste in cel perpendicular este stabilizat printr-un lemn rotund de esenta tare care are rolul de diblu. Sistemul este foarte rigid și etanș. Proprietarii de astfel de case apreciaza aspectul de modă veche , deoarece le amintește de case de odinioară. Acest sistem de imbinare la colt se utilizeaza pentru bustenii cu sectiunea D.

Busteni cu sectiune dreptunghiulara

       Grinzi le cu sectiune dreptunghiulara sunt cele mai des utilizate, sunt usor de montat datorita  nutului si federului dublu. Acest tip de imbinare  utilizate pentru a imbina grinzile sunt cunoscute pentru capacitatea lor portanta .

       Proprietarilor de case apreciaza aspectul tradițional rustic și versatilitatea remarcabila a bustenilor pătrati.

        Sistemul de colț coadă de rândunică utilizeaza una dintre cele mai vechi tehnici de construcție utilizate în construcția caselor din lemn. De-a lungul timpului s-a dovedit ca acest sistem rezista la condiții meteorologice extreme și vânturi de peste 200 de kilometri pe oră. Proprietarii de astfel de case apreciaza aspectul lor autentic și rustic, precum și securitatea oferită de acest sistem. Sistemul de colț coadă de rândunică se poate folosi la bustenii cu sectiunea D cat si la cei cu sectiunea dreptunghiulara.

Tipuri de  imbinari la colturi:

Sistemul de colt cu imbinare coada de randunica

Sistemul de colț  cu trecere prin crestare

        Acest sistem de colț șe realizeaza prin trecerea bustenilor peste cei perpendiculari cu ajutorul unei crestături, care face  din acest sistem, unul complet simetric si de auto susținere Fiecare bustean este crestat exact cu forma celui perpendicular pe care sprijina. Acest tip de casa  ofera proprietarilor senzatia de siguranta si precizie, avand si un aspect rustic si natural.

 Acest sistem de colțt se poate folosi la bustenii cu sectiunea D, DD cat si la cei cu sectiunea rotunda.