Scule de gaurit
Wood Art Deco linie noua sigla wad
Cred că aveți deja un fel de unealta pentru aceasta operatiune. Fie ca e o masinsa de infiletat cu cablu de alimentare sau una fara fir. Dacă aș fi vrut să dețin doar o unealta pentru acesta operatiune aceasta ar fi, probabil, o autofiletanta fără fir, deoarece acestea au de obicei ambreiaje și diferite intervale de viteză care le face ideale pentru holșuruburi si in plus poti sa dai si gauri cu ele. Cu toate acestea, cele mai bine vandute de pe piata sunt cele cu cablu.
Există o mulțime de factori pe care poti să ii iei în considerare
atunci când cumperi o mașină de infiletat si de  găurit, deoarece vom folosi masina de gaurit  pentru atât de multe lucruri diferite. Va voi spune ceea ce este mai important pentru a putea construi mobilier cat ma usor. În primul rând, aveți nevoie de o mașină de infiletat, care este ușoara, echilibrata și care suporta orice tip de biți de care veti aveți nevoie.

Unelte pentru gaurit: Autofiletanta, Sula

Share on FacebookShare on TwitterShare via e-mailPrintShare on DeliciousShare on DiggShare on Google BookmarksShare on LiveJournalShare on NewsvineShare on RedditShare on Stumble Upon
  Daca aveti de  gand sa va cumparati o masina de infiletat va recomand sa fie una de cel putin 10,8-18 V.
 Aceste instrumente, satisfac in general toate cerințele de mai sus. cu excepția datilor cand aveti nevoie de dat gauri mai mari ca diametru, atunci este reomandata o masina de gaurit cu fir. O filetanta cu fir este mai puternica, dar de multe ori cablul ei o sa va incomodeze, si nu veti avea tot timpul la dispozitie o priza. După ce am trecut de la masina cu fir la una fara, ma bucur in continu de manevrabilitatea ei si de caracteristici, cum ar fi controlul asupra vitezei și un ambreiaj flexibil.

Deși se spune ca mandrina rapida nu strange la fel de bine ca o mandrina clasica, acest lucru nu este niciodată o problemă. Mandrinele fără cheie sunt mult mai usor de strans mai ușor de utilizat decât verii lor cu cheie. În timp ce examinati mandrina, puteti arunca o privire la cele trei fălci care apuca de biți. Când fălcile vin împreună ele vor arata ca o bucata de metal solid. Mandrinele mai mici au un decalaj la centru. Acest decalaj este pentru biți mici.  
Setarile ambreiajului și viteza variabilă. Acestea sunt importante, fiind setări de "finețe", care vor deveni folositoare la utilizarea pentru frezare si gaurire. Cele mai multe unelte au două setări de viteză, rapid si incet. În general, setarea de viteza redusa este pentru holșuruburi și setărea de viteza mare este pentru găurire simpla.
Ambreiajul are mai multe setări decât orice persoană rezonabilă ar avea nevoie. Poate producatori il văd ca pe o modalitate de a atrage cumparatorii. La ce se refera defapt aceste setari ale ambreajului: Este vorba de puterea filetantei care este regrabila si se foloseste pentru holsuruburi in functie de marimile lor. In functie de setare, cand se ajunge la un anumit cuplu al fortei ambreajul are rolul de a decupla motorul de mandrina.
 Această decuplare vă împiedică sa faceti unele greșeli critice cum ar fi să rupeti capul surubului sau sa il infiletati prea tare.
Alt tip de instrumente de gaurit: Uneltele de mana

Uneori, cel mai simplu si mai rapid mod de a face o lucrare este de a utiliza un instrument de mână în loc de scula electrica. Efectuarea de găuri mici, pentru a obține o gaura de ghidaj este un exemplu excelent pentru acest principiu. Unul dintre instrumentele din trusa dumneavoastra ar trebui să fie sula, un obiect simplu, versatil.
Puteți utiliza capătul ascuțit al sulei pentru multe lucruri - linii de marcare care nu va se vor mânji sau disparea, gauri de marcare si gauri pilot pentru introducerea holsuruburilor cu o scula electrica.
Nu ai multe opțiuni atunci când te duci să cumperi o sulă; există cea banala la magazinul local de bricolaj si cele la comanda de pe internet. Oțelul trebuie să fie drept și rigid, și ar trebui să fie ferm atașat la mâner.
 Diferență care poate sa apara este la vârful sulei , care poate fi în formă rotunda sau cu laturi drepte si ascuțite, cum puteti vedea in poza alaturata. Acesta este motivul pentru care veti avea nevoie de doua. Una este mai buna pentru gauri mici si subtiri(cea cu varful conic si ascutit), iar cealalta este buna pentru marcaje.